Előfizetői tartalom

Az uniós támogatás a magyar kormány új török kártyája

Az elmúlt hetekben hozzászokhattunk, hogy a kormány képviselői napi rotációban adnak hangot az Európai Unióval való megegyezéssel kapcsolatos optimizmusuknak. A derűlátó nyilatkozatok lényege természetesen az, hogy a közelgő megegyezéssel az uniós támogatások gyorsan kiszabadíthatók a jelenlegi „beragadt” állapotukból, és ezért hamarosan újra jelentős mennyiségű pénz érkezik az országba.

Nem kell hosszasan magyarázni, hogy a költségvetés szorult helyzetében, az ingatag nemzetközi pénzpiaci környezetben, a forint látványos megingásai mellett miért van égető szüksége az országnak a betervezett devizaforrásra. Ha a kétszer 2000 milliárd forintos költségvetési kiigazítás után további mintegy 1000 milliárd forintot kellett korrigálni az állami pénzügyeken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés