Előfizetői tartalom

Jó hír az ellátás, rossz hír a klímaügy szempontjából: végső nagy küldetésén az utolsó nagy magyar szénerőmű

Jelentősen és stabilan növekedni látszik a Mátrai Erőmű lignittüzelésű blokkjainak termelése az elmúlt napok adatai alapján, és elméletileg még további több 100 MW-tal fokozható a termelés. A kormány az ellátásbiztonság energiaválság közepette való megerősítése érdekében döntött az utolsó nagy magyar szénerőmű kihasználtságának fokozásáról, a gazdasági és klímavédelmi szempontok miatt viszont valószínű, hogy a korábbi terv értelmében 2025-ig leállnak a lignites blokkok.

Rákapcsolt a Mátrai Erőmű Az erőmű az aktuális hetet még 300 MW alatti termeléssel kezdte, majd innen 550 MW körüli szintre emelkedett a termelés, amely a jelenlegi időszak rendszerhelési értékei mellett az elmúlt időszakban megszokottnál jóval nagyobb, 10 százalék körüli részarányt jelent az erőmű számára a teljes hazai felhasználásban. Bár ez a termelési szint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés