Előfizetői tartalom

Ez már nem az az energiaválság, sokkal rosszabb – Új korszakba lép a magyar gazdaság

Az energiaárak tavaly kezdődött megugrása idén nyáron új lendületet vett, mára az áram és gáz tízszer annyiba kerül a piacon, mint a koronavírus-válság végén. Az újabb árhullám – amennyiben hosszan kitart – egészen más pályára helyezi Európa gazdaságait, köztük a magyart is. A horror magas árakhoz alkalmazkodásban egyre fontosabb szerepe lesz a drasztikus energiakereslet-csökkentésnek, ami viszont reálgazdasági oldalról nézve súlyos recessziót jelent.

Ami régen borzasztónak tűnt, ma már alapvető Az energiaköltségek tavaly induló történelmi drágulásának gazdasági hatásait azonnal elkezdték elemezni a közgazdászok. Az már elsőre nyilvánvaló volt, hogy a következmények súlyosak. Ahogy márciusi értékelésünkben írtuk: Magyarország nettó energiaimportőr, vagyis a belföldön megtermelt jövedelemből kell kigazdálkodnia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés