Előfizetői tartalom

Rezsiügyek: nem mindegy, milyen lesz a tél – ezt mutatják az első előrejelzések

Major András
Az energiaválság és rezsiemelés, valamint az Európát és benne Magyarországot sújtó példátlan aszály miatt mostanában kiemelt közérdeklődés kíséri a csapadék-, illetve a fűtési/hűtési igényt alapvetően meghatározó hőmérsékleti viszonyok várható alakulását. A meteorológiai nyár végéhez közeledve már elérhetőek az őszre, sőt a télre vonatkozó hosszú távú meteorológiai prognózisok, amelyek ugyan jellemzően annál több bizonytalanságot rejtenek, minél távolabbra tekintenek előre, a várható főbb trendeket azonban nagy vonalakban így is képesek bemutatni. Ezek alapján megnéztük, milyen időjárás várhat régiónkra és Magyarországra az előttünk álló hónapokban.

"Rezsioptimalizált" időjárás jöhet a hetekben Fontos megjegyezni, hogy a hosszabb távú meteorológiai prognózisok többnyire csak a sokéves átlagtól való eltérést - anomáliát - és annak mértékét igyekeznek előre jelezni, és bár a módszertan folyamatosan fejlődik, az időjárás alakulása mindig valamekkora bizonytalansággal terhelt, amit ráadásul a klímaváltozás csak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái