Előfizetői tartalom

Ez nem hiányzott: a légszennyezettség megugrását is okozhatja a rezsiemelés

Major András
Bár még el sem kezdődött a jellemzően a légszennyezettség megugrásával járó fűtési szezon, máris több magyarországi városban ismét az egészségügyi határérték fölé emelkedett a szállópor-koncentráció a héten. Mivel a rezsicsökkentés részleges kivezetésének egyik következményeként sokan fatüzelésre és olyan egyéb alternatívákra térnek át, mint a szén, az olaj, sőt a háztartási hulladék, ezért a hűvösebb idő beköszöntével várhatóan a levegőminőség jelentősebben romolhat majd sok magyarországi településen, mint az elmúlt években.

Emelkedik a szállópor-koncentráció A szállópor-koncentráció időszakosan Budapesten, Győrben, Debrecenben, Mikolcon, Pécsen, Nyíregyházán, Békéscsabán, Egerben, Kazincbarcikán, Veszprémben, Várpalotán, Hernádszurdokon és egyebek mellett a Hortobágyon is meghaladta az 50 mikrogram/köbméter 24 órás átlag egészségügyi határértéket a héten - derült ki az Időkép.hu...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái