Előfizetői tartalom

Holnap megint nagyot emelhet a kamaton az MNB

A szakértők előzetesen biztosra veszik, hogy kedden újabb 100 bázisponttal 11,75 százalékra emeli majd az alapkamatot a Monetáris Tanács, majd csütörtökön ezzel összhangban ugyanakkora szigorítás jöhet az irányadó egyhetes betéti ráta esetében is. Ha nem így történne, az hatalmas meglepetés lenne, de épp a nagyon biztosra vett döntések nemteljesülése okozza a legnagyobb piaci hatásokat, ezért a döntés tartogat izgalmakat - főleg úgy, hogy a forint az utóbbi napokban újra gyengélkedett. A rendkívül sűrű gazdasági helyzet fényében  a jegybank kommunikációja szintén figyelemre lesz érdemes.

Jöhet az újabb 100 bázispontos lépés Gyakorlatilag biztosra lehet venni, hogy a Monetáris Tanács kedden újabb 100 bázisponttal 11,75%-ra emeli az alapkamatot, majd két nappal később ugyanekkora ütemben nő az egyhetes irányadó ráta is – derül ki a Portfolio elemzői körkérdéséből. A megkérdezett hat szakember mindegyike a múlt havival megegyező kamatemelésre számít. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés