Előfizetői tartalom

Tárgyalnak a magyar-ukrán áramkereskedelemről, de nem ez fogja leszorítani az árakat

Folynak a tárgyalások a magyar-ukrán áramkereskedelem feltételeiről, de a magyar átvitelirendszer-irányító szerint csak az uniós szabályzatoknak és irányelveknek megfelelő aukciós eljárás bevezetése esetén indítható el a kereskedelmi forgalom a magyar-ukrán határmetszéken, ahogyan ez más magyar határszakaszon is történik. A társaság szerint így nem alkalmazható az a korábbi kapacitáskiosztási gyakorlat sem, amelyre egyébként átmenetileg a szlovák-ukrán és román-ukrán határokon is támaszkodnak. A Mavir közlése szerint az ukrán fél 2-3 hónapos átfutási időt jelölt meg az eljárás legkorábbi bevezetésére.

Az ukrán-moldáv rendszer kontinentális európai rendszerhez történő vészhelyzeti szinkron csatlakoztatása után, ukrán kérésre május elején megkezdődött a kereskedelmi forgalom feltételeinek vizsgálata és egyeztetése, ennek a folyamatnak pedig a Mavir ZRt. is aktív résztvevője - közölte a Mavir közleményben, részben a 444.hu cikkére reagálva. A társaság egyébként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés