Előfizetői tartalom

Az elszálló energiaárak hozhatják el újra a munkanélküliséget Magyarországon

Különösnek tűnhet a munkanélküliség növekedéséről beszélni akkor, amikor sosem látott mértéket ölt a munkaerőhiány, a munkanélküliségi adatok teljes foglalkoztatást tükröznek, és a vállalkozások év közben emelik a béreket, illetve adnak kompenzációt az elszabaduló infláció miatt. A munkaerőpiac mégis változás előtt áll a következő hónapokban. Az energiaárak ugyanis már nem egyszerűen magasak, hanem sok cég számára elviselhetetlenek és kigazdálkodhatatlanok, ami a költségek drasztikus csökkentésével járhat együtt. A vállalati csődök azonban még ezzel együtt is elkerülhetetlenek lesznek, ami elhozza a munkanélküliség növekedését.

Látszólag minden rendben A legfrissebb foglalkoztatási adatok szerint több mint 4,5 millióan dolgoznak az elsődleges munkaerőpiacon, miközben a munkanélküliségi ráta 3,5% alatt van. Ilyen kedvező számokat utoljára a koronavírus-válság előtt láttunk, vagyis a munkaerőpiac teljesen felépült a válság okozta krízisből. A vállalatok lasszóval fogják a dolgozókat: április...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés