Előfizetői tartalom

Csődhullám és megfizethetetlen árak jönnek Magyarországon

Nagy Károly
„Szerencsés” az a vállalkozó, amely „csak” 3-4-szeresére emelkedő, de legalább fix áras gázszámlával kalkulálhat tavalyhoz képest. A cégek jelentős része azonban 5-10-szeres gázáremelkedéssel kénytelen megküzdeni. Év végén, a jövő év elején tetőzhet az energiaválság, addig pedig a vállalkozói szövetségek szerint nem lehet más a cél, mint a lehető legtöbb céget életben, vagyis működőképes állapotban tartani. Ez még állami segítség mellett sem ígérkezik majd könnyűnek, a második félévben óhatatlanul jönnek majd a működési szüneteltetések, csődök és az ezzel együttjáró elbocsátások. Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára beszélt minderről a Portfolio-nak.

Vajon milyen hatással vannak a többszöröződő energiaárak a nano, mikro, kis- és közepes cégek napi működésére? Erről az egyik legnagyobb hazai vállalkozói szövetségnél érdeklődtünk, Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára azt mondta, hogy minél kisebb egy cég, annál rugalmasabban tud alkalmazkodni, de annál kevesebb a tartaléka...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái