Előfizetői tartalom

Ez lehet a gyógyszeripar következő nagy dobása

Csiki Gergely
Óriási előrelépést láttunk az orvostudományban. Úgy gondoljuk, hogy az idegtudománynak megvan a lehetősége arra, hogy a 2020-as években olyan legyen, mint az onkológia volt az elmúlt két évtizedben - vallja Christoph Franz, a Roche Holding Ltd. igazgatóságának elnöke. A 125 éve alapított, még mindig családi tulajdonban lévő svájci gyógyszeripari óriáscég első számú emberével, valamint Raffaella Claudia Bondival, a Roche Magyarország ügyvezetőjével és Martin Kiksteinnel, a Roche Szolgáltató Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk a betegségek jövőjéről, a gyógyítást meghatározó legfontosabb trendekről, a Covid-járvány tanulságairól, a klinikai vizsgálatok jelentőségéről globálisan és idehaza, valamint a szűkülő állami büdzsékről és azok következményeiről.

Jelenleg melyek a Roche terápiafejlesztésének fő fókuszai? Mely betegségekre fókuszál most és miért? Hozott-e ebben változást a Covid-19 járvány? Christoph Franz: Egyszerűen fogalmazva: mindig a tudományt követjük, és arra összpontosítunk, ahol a legnagyobb szükség van egészségügyi ellátásra. Ilyen például a rák, a fertőző betegségek, az időskori vakság vagy a neurológiai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái