Előfizetői tartalom

Londoni elemzők szerint egyre nagyobb az esélye a globális recessziónak

MTI
A globális vállalati szektor szereplői most már csaknem feles esélyt látnak arra, hogy a világgazdaság recesszióba süllyed a következő egy évben - áll az egyik legtekintélyesebb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, az Oxford Economics kedden ismertetett szeptemberi globális felmérésében. A ház 172 nagyvállalat várakozásait vizsgálta ebben a hónapban. A felmérésbe bevont cégek együtt 6 millió alkalmazottat foglalkoztatnak, összesített éves forgalmuk hozzávetőleg kétezermilliárd dollár.  

Az Oxford Economics keddi beszámolója szerint romlottak a rövid távú világgazdasági növekedéssel kapcsolatos várakozások: a szeptemberi felmérésbe bevont cégek előrejelzéseinek mediánszintje mindössze 1,9 százalékos globális GDP-növekedést valószínűsít 2022-re az előző vizsgálatban kimutatott 2,1 százalék után, és a mostani mediánvárakozás 1,8 százalékponttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés