Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarországon: itt vannak a legfrissebb statisztikák

Portfolio
Az elmúlt héten összesen 12 307 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 48 beteg. Jelenleg 923 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen.

Egy hét alatt 12 307 új fertőzöttet igazoltak, ami azt jelenti, hogy a múlt héten átlagosan naponta 1758 ember betegedett meg koronavírussal (a hivatalos adatok szerint). Ez több mint 6 százalékos növekedést jelent az előző héthez képest, azaz a járvány most épp felfutóban van Magyarországon. Fontos ugyanakkor azt is megjegyezni az elmúlt hetek statisztikái alapján, hogy a felfutás dinamikája lassú.

A kórházban ápoltak száma is nőtt a héten, jelenleg 923 embert ápolnak kórházban koronavírussal, 14 fő van lélegeztetőgépen. Egy hete még 831-en voltak kórházban, vagyis mintegy 11 százalékkal nőtt a kórházi kezelésre szorulók száma az előző héthez képest.

Az elhunytak száma szerény mértékben ugyan, de sajnos nőtt, az előző héten naponta átlagosan 7 ember veszítette életét koronavírus-fertőzéssel összefüggésben. Fontos ugyanakkor azt is kiemelni, hogy a most közzétett halálozási statisztika a második legalacsonyabb száma július eleje óta, ennél kisebb értéket múlt héten láthattunk. Összesen eddig 47 457 ember életét követelte a koronavírus Magyarországon.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái