Előfizetői tartalom

Szép csendben visszatér a koronavírus Magyarország megyéibe: szaporodnak az intő jelek

Portfolio
Az augusztusi csökkenés után immár két hete ismét emelkednek az esetszámok a hazai koronavírus-járványban. A múlt héten az előző hetinél 6%-kal több, napi átlagban 1758 új fertőzöttet regisztráltak, és 19 megye közül csak 4-ben csökkent az esetszám. Budapest és Győr-Moson-Sopron megye az új járványhullámok előhírnöke szokott lenni, közülük most még csak utóbbiban látunk dinamikus emelkedést.

A szerdán reggel megjelent adatok szerint a múlt héten 12 307 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, ami 6%-os növekedést jelent az előző héthez képest. A kórházban ápoltak száma 11%-kal 831 főre nőtt, és 48 beteg vesztette életét, ami szintén némi emelkedést jelent. Az augusztus hónapra jellemző lecsengés után szeptember eleje óta immár két egymást követő héten emelkedett a járványgörbe, továbbra is ismeretlen mintavételi darabszám mellett.

A Portfolio szokásos heti térképe azt mutatja, hogy szép lassan ismét sötétülnek Magyarország megyéi, a legtöbb új fertőzöttet népességarányosan ezúttal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében találták, majd Baranya és Csongrád-Csanád megye következett.

Érdekes módon a legkevésbé pont a legsűrűbben lakott régióban van jelen a koronavírus: Budapesten találták népességarányosan a legkevesebb új fertőzöttet, majd Komárom-Esztergom és Veszprém megye következett. Viszonylag nagy, 3,4-szeres a különbség a leginkább és a legkevésbé fertőzött régió között.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái