Előfizetői tartalom

Az energiaválság megtépázza a fürdőket is: drámai áremelkedésről beszélnek

Komoly problémákkal néznek szembe a magyarországi fürdők az energiaárak elszabadulása miatt. A budapesti fürdők kitartanak, de racionalizálásra készülnek a nyitva tartás ideje és a szolgáltatások terén is a drámai energiaárak miatt. Az alkalmazkodáshoz pedig hozzátartozik a drágulás is, legalább az infláció mértékével megegyező áremelés van kilátásban. A sokszorozódó energiaárak miatt a fürdők a pandémiás időszakhoz hasonló támogatásokat kérnek a kormánytól.

Drágulás, rövidebb nyitva tartás Budapesten

Súlyos problémákkal néznek szembe a fürdők az energiaárak drasztikus emelkedése miatt. Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója drámai helyzetről beszélt. „Október 1-jén jár le a földgázszerződésünk, ezért muszáj volt újat aláírnunk. Eddig 200-205 forintért kaptuk a földgázt köbméterenként, az új szerződésünk már 1336 forintos árról szól. Magyarán a földgázköltségünk a 6-szorosára emelkedett” – mondta a vezérigazgató.

„A villanyáramra most írjuk ki a közbeszerzési eljárást. Itt már dinamikus árazást szeretnénk elérni a szolgáltatónál, vagyis éves szerződés helyett negyedévente változó megállapodással kalkulálunk. Abban reménykedünk, hogy a villany esetében az áremelkedés mellett az esetleges árcsökkenésre is van esélyünk, ha kedvezőbbé válik a helyzet” – mondta Szűts Ildikó. Kiemelte, hogy

minden egyes történelmi fürdőt, így a Széchenyi-, a Gellért- és a Rudas Gyógyfürdőt is nyitva tartják majd, az viszont előfordulhat, hogy a nyitvatartási időt egyedileg mérlegelik.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés