Előfizetői tartalom

Nagy Márton: megszakadhat a gázár és a forintárfolyam együttmozgása, íme a halasztott fizetés részletei

Portfolio
Az ellátásbiztonság mellett pénzügyi szempontból is biztonságossá teszi Magyarország gázellátását az MVM ma bejelentett két lépése, megszakítva a gáz tőzsdei ára és a forint árfolyama közötti szoros együttmozgást – közölte egy mai sajtóbeszélgetésen Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszer. Ismertette: 2022 októberétől 2023 márciusáig, vagyis hat hónapra szól az oroszoktól kapott halasztott fizetés a gázár egy bizonyos (üzleti titkot képező) küszöbérték feletti részére. Minden egyes hónap küszöbérték feletti gázárát egy, két és három évvel később, vagyis 3 egyenlő részben fizetjük ki 2026 márciusáig.

Részletek a bejelentésről: Kapcsolódó cikkünk 2022. 10. 03. Bejelentette a kormány: halasztott fizetést kaptunk a gázra az oroszoktól! Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy mai háttérbeszélgetésen elmondta: mindkét ma bejelentett intézkedés a fizetési mérleg probléma kezelése érdekében történik, az igazi cél a sérülékenység csökkentése, a fizetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés