Előfizetői tartalom

Van olyan cég, ahol már az euró-forint árfolyamához kötötték a fizetéseket

Csiki Gergely
Az energiaárak elszállása minden haza céget érint, csak különböző mértékben. A leginkább az energiaintenzív szektorokat, valamint a turizmust és vendéglátást sújtja a mostani krízishelyzet - jelentette ki a Portfolio-nak adott interjújában Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezető igazgatója, aki arról is beszélt, hogy a lakossági rezsiárak emelkedését a munkáltatók hogyan kompenzálják a dolgozóik esetében. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az előző válság bebizonyította: azok a cégek jártak jobban, amelyek megtartották a munkavállalóikat.

Az energiaválság miatt mekkora leépítésekre számít? A leépítések mértékét még nem látjuk, de ez egy elkerülhetetlen folyamat lesz várhatóan. Nagyon nehéz megjósolni a jövőt, de a hírek arról szólnak, hogy a kulisszák mögött jelentős támogatási csomagok készülnek kormányzati szinten. Ezek részletei ugyan még nem világosak, de az biztos, hogy így is nagyon nehéz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái