Előfizetői tartalom

Ez mentheti meg a forintot? Óriási kamatemelést várnak az MNB-től a szakértők

Portfolio
A forint utóbbi két hétben mutatott vesszőfutásának egy jelentős jegybanki kamatemelés vethet véget - vélik a JP Morgan elemzői, de más szakértők is nagyon nehéz forintpiaci helyzetről beszélnek. Reuters által megszólaltatott elemzők szavaiból úgy tűnik, hogy az MNB-nek ugyan kínos lehet a kamatemelési sorozat leállítása után egy ilyen lépés, de a jelenlegi külső és belső gazdasági környezetben nem nagyon látszik más megoldás.

A forint az orosz-ukrán háború kitörése óta óriási lejtmenetben van, az euróval szemben a 355-ös szintről 433-ig gyengült. Különösen fájdalmas volt az utóbbi két hét, amikor látványosan gyorsan távolodott el a 400-as lélektani határtól az árfolyam - felfelé. EUR/HUF árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés