Előfizetői tartalom

Két héttel a kamatemelés leállítása után óriási kamatemelést hajtott végre az MNB, mi folyik itt Magyarországon?

Óriási fordulattal brutális szigorításról és forintvédő lépésekről döntött ma a Magyar Nemzeti Bank. Akik az elmúlt napok forintárfolyam-zuhanását figyelték, aligha lepődhetnek meg az erős döntéseken, amelyek jól mutatják, hogy volt elég baj ahhoz, hogy gigantikus magasságokba emelt kamatokkal és de facto devizapiaci intervencióval kelljen reagálni.

A jegybank ma rendkívüli döntéseket jelentett be. Egyrészt új betéti eszközt vezetett be igen magas, 18%-os kamattal, másrészt vállalta, hogy eurót ad az energiaimportáló cégeknek, hogy ne a devizapiacon vegyenek forintért eurót az energiaszámlájuk kiegyenlítése érdekében. Kapcsolódó cikkünk 2022. 10. 14. Itt az óriási kamatemelés: 17-18 százalékos kamatot jelentett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés