Előfizetői tartalom

Kínkeserves hónapok várnak a magyarokra: csak most jön a feketeleves!

A szeptember volt az első hónap, hogy idén visszaesett az átlagkereset reálértéke. Az infláció drasztikus emelkedésével nem tartják az ütemet a bérek, miután a vállalatok egyre kedvezőtlenebb gazdasági környezettel találkoznak. A következő hónapokban még magasabb lesz a pénzromlás üteme, ami hosszú évek óta nem látott visszaesést hoz majd a keresetek vásárlóerejében.

Az év elején még „csak” 7-8%-os volt az infláció, miközben az átlagkeresetek 15-16%-kal nőttek, így a bérek vásárlóereje jelentős mértékben emelkedett. Ez segítette a fogyasztás növekedését, ami hozzájárult a GDP érdemi bővüléséhez is. Ahogy teltek-múltak a hónapok, úgy csökkent a reálbérek növekedési üteme, hiszen az infláció egyre magasabbra kapaszkodott....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés