Előfizetői tartalom

Íme, az EU-csúcs eddigi hat fontos eredménye magyar szempontból

Kétféle gázársapka is jöhet, emellett a közös gázbeszerzés és a vészhelyzeti gázkisegítés alapszabályait is eldöntötték a tagállamok, továbbá egy portugál-spanyol-francia alku a mi régiónk gázellátását is javíthatja, és elvi síkon kinyitották az ajtót a vezetők azelőtt is, hogy akár új közös forrásokból is tompíthassák a tagállamok az energiaszámlákat – röviden így lehet összefoglalni az EU-csúcs első napjának főbb energiapiaci eredményeit magyar szempontból. Összességében a friss megállapodások növelhetik a magyar gázpiaci ellátásbiztonságot, de a végső szabályok még nem ismertek.

Hajnali 2 óra körül ért véget az EU-csúcs első napja Brüsszelben, azaz több, mint 10 órán át tárgyaltak, vitatkoztak az állam- és kormányfők arról a komplex energiapiaci csomagról, amelyet csak kedden tett le az asztalra az Európai Bizottság, és amelynek lényegéről ebben a beharangozó cikkben írtunk. Az EU-csúcsról közzétett bonyolult angol és magyar nyelvű megállapodás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés