Előfizetői tartalom

Szakad a gázár, már 100 euró alatt a jegyzés

Portfolio
Ezen a héten is folytatódik a gázár esése a holland TTF gáztőzsdén, többek között annak köszönhető a már hetek óta tartó meredek lejtmenet, hogy a vártnál enyhébb lehet a tél a kontinensen, ez pedig segíthet a fogyasztás mérséklésében. Emellett az európai gáztárolók is közel maximális telítettségben vannak, továbbá a csütörtöki EU-csúcson fontos gázpiaci döntések születtek, amik hozzájárulhatnak  most látott folyamatokhoz. A novemberi határidős TTF gázkontraktus ára már közelíti azt az értéket, ahonnan június közepén elindult az emelkedés amiatt, hogy az oroszok még durvábban korlátozni kezdték az Északi Áramlat 1-en keresztül a Németországba küldött gáz mennyiségét. Az általános vélekedés szerint az idei telet komolyabb fennakadások nélkül ki fogja bírni Európa, az energiaválság inkább a következő fűtési szezonban okozhat majd gondot.

2022. október 24. 16:21 Megosztás Ciprusi gázzal enyhítené az európai energiaválságot Szijjártó Péter „Az Afrodité mezőből kitermelendő ciprusi gázra már hosszú évek óta reális alternatívaként tekintünk, és sürgetjük az együttműködést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés