Előfizetői tartalom

Reagált a munkaadói oldal a megdöbbentő szakszervezeti felvetésre: pusztító hatása lenne

Portfolio
Jelenleg nem a bérharcnak, hanem a munkahelyek megőrzésének van itt az ideje – mondta a Világgazdaságnak Perlusz László arra a felvetésre, hogy legalább 26 százalékos minimálbér-emelésre lenne szükség. A Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára szerint egy ilyen intézkedés pusztító hatású lenne, irreális annak megvalósítása.

Az elmúlt hetekben kezdődtek a 2023-as bértárgyalások, melyekkel kapcsolatban a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) úgy vélekedett, hogy legalább 26 százalékos minimálbér-emelésre lenne szükség ahhoz, hogy kompenzálja az inflációt a legalacsonyabb jövedelmi kategóriában. Erre reagált a VG-nek Perlusz László, aki szerint Irreális és pusztító hatása lenne a javaslatnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés