Előfizetői tartalom

Belenyúlt a kormány a céges rezsicsökkentési szabályokba - Résen kell lenni!

Weinhardt Attila
Egy új kormányrendelet alapján akár 100 ezer mikrovállalkozásnak is nyilatkozatot kell tennie a következő hetekben az egyetemes szolgáltatójuk felé, hogy még valóban jogosultak-e a rezsicsökkentett gáz- és áramárra, ha pedig megjön ez a felszólítás, érdemes gyorsan reagálniuk. Sőt: nemcsak gyorsan, hanem őszintén is érdemes nyilatkozni, mert súlyosabb anyagi következményei lesznek annak, ha utólag kiderül a jogosulatlan gáz-, vagy áramfelhasználás. A mikrocégeken túl az összes kis- és középvállalkozásnak, illetve sok önkormányzati intézménynek is nyilatkoznia kell a következő három hétben a végső menedékes szolgáltatók felé, hogy mit terveznek január 1-től az energiafelhasználásuk terén. Frissítés! Szerdán reggel az MVM Next már ki is adott egy közleményt, amelyben jelezte, hogy november 30-ig fontos nyilatkozattételi feladata van azoknak a kkv-knak, amelyek a végső menedékes körben kapják most az áramot, vagy a gázt.

Fontos nyári változásokon keresztül jutottunk el a mostani helyzetig A friss Magyar Közlönyben jelent meg a 443/2022. (XI. 7.) számú kormányrendelet, amely az egyetemes szolgáltatásra jogosult céges kör új/módosított szabályrendszerét tartalmazza, így például megszabja azt, hogy ha kiderül, hogy valamely cég jogosulatlanul vételezett augusztus 1. óta áramot, vagy gázt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái