Előfizetői tartalom

Belenyúlt a kormány a céges rezsicsökkentési szabályokba - Résen kell lenni!

Egy új kormányrendelet alapján akár 100 ezer mikrovállalkozásnak is nyilatkozatot kell tennie a következő hetekben az egyetemes szolgáltatójuk felé, hogy még valóban jogosultak-e a rezsicsökkentett gáz- és áramárra, ha pedig megjön ez a felszólítás, érdemes gyorsan reagálniuk. Sőt: nemcsak gyorsan, hanem őszintén is érdemes nyilatkozni, mert súlyosabb anyagi következményei lesznek annak, ha utólag kiderül a jogosulatlan gáz-, vagy áramfelhasználás. A mikrocégeken túl az összes kis- és középvállalkozásnak, illetve sok önkormányzati intézménynek is nyilatkoznia kell a következő három hétben a végső menedékes szolgáltatók felé, hogy mit terveznek január 1-től az energiafelhasználásuk terén. Frissítés! Szerdán reggel az MVM Next már ki is adott egy közleményt, amelyben jelezte, hogy november 30-ig fontos nyilatkozattételi feladata van azoknak a kkv-knak, amelyek a végső menedékes körben kapják most az áramot, vagy a gázt.

Fontos nyári változásokon keresztül jutottunk el a mostani helyzetig A friss Magyar Közlönyben jelent meg a 443/2022. (XI. 7.) számú kormányrendelet, amely az egyetemes szolgáltatásra jogosult céges kör új/módosított szabályrendszerét tartalmazza, így például megszabja azt, hogy ha kiderül, hogy valamely cég jogosulatlanul vételezett augusztus 1. óta áramot, vagy gázt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés