Előfizetői tartalom

Gyorsabban, magasabbra, erősebben - Szintet lép az egészségügy centralizációja

Jövőre tovább erősödik az állam szerepe a járóbeteg-szakellátásban, sőt a háziorvosi körzetek és ügyeletek szervezésében is, megyénként egyetlen kórház irányítja a teljes helyi ellátást. A tervek szerint a bennfekvést igénylő betegek jelentős része a megyei központba kerül, az orvosok szabadabban lesznek vezényelhetők a megye kórházai és rendelőintézetei között, a mentőtisztek orvosi ügyeleti feladatokat vehetnek át.

Pedig még annyi jó ötletem lett volna Egészségügyi reformból nincs hiány: legalábbis szavakban átlag kétévenként megújul az ágazat. Mégis ott vagyunk, ahol a part szakad: ha lenne bajnokságuk az európai egészségügyi rendszereknek, kieső helyen állnánk. A biztonság kedvéért hallhattuk, hogy ez a mostani nem reform (a kifejezés már vagy húsz éve kerülendő), csak bizonyos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés