Előfizetői tartalom

Itt a mentőöv: megmenekülhetnek a szállodák a tömeges bezárástól

Nagy Károly
Óriási matekfeladvánnyal állnak szemben a szállodák és az éttermek vezetői: napi szinten figyelik nemcsak a költségeiket, hanem azt is, hogy visszaesik-e a kereslet annyira, hogy már nem tudják kitermelni a sokszorosára emelkedett energiaköltségeiket. Bár elindultak a szállodai és éttermi bezárások, de tömeges működésszüneteltetésről egyelőre még nincs szó. Ebben a helyzetben nagy segítségnek tartja Flesch Tamás a kormány szerdán bejelentett, a turisztikai ágazat túlélését segítő intézkedéseit. A szállodai és éttermi szövetség nemrég megválasztott vezetője szerint a novemberi és decemberi foglalások még az erre az időszakra megszokott mértékűek.

Segítenek a kormány döntései Nagyon pozitívan értékeljük a kormány döntéseit a turisztikai hozzájárulás október 1-től március 31-ig tartó elengedéséről - kommentálta a kormány döntéseit a Portfolio-nak Flesch Tamás. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének megválasztott elnöke szerint önmagában ez a döntés sok vidéki szálloda vezetőjét viszi el abba...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái