FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Tízezrek sorsa múlik ezen: vége az "elfekvőknek", de mi lesz helyettük?

Aki nem szorul kórházi ellátásra, ne feküdjön kórházban, ne az egészségügyi ellátórendszert terhelje – tulajdonképpen lecsupaszítva ez a lényege annak törvénymódosításnak, amiről a parlament most tárgyal, és amit nyilván el is fogad majd. A képviselőkön keresztül a kormány a szociális törvény módosításával akarja elérni, hogy azt a több tízezer embert, akik jelenleg a kórházak elfekvőként elhíresült osztályain fekszenek, a jövőben szakápolási központokba helyezzék át. Bár ez az intézményi forma egyelőre nem is létezik, a törvénymódosítás várhatóan januárban hatályba lép.

Régi javaslat újratöltve Amiről hat évvel ezelőtt még nyíltan beszélt a kormány, azt most mindenféle előzetes szakmai egyeztetés és társadalmi vita nélkül látszik megvalósulni: szétválasztják az egészségügyi és a szociális ellátást. Még 2016-ban az akkori egészségügyi államtitkár, Ónodi-Szűcs Zoltán egyik vállalása éppen a szociális és az egészségügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés