Előfizetői tartalom

Ez komoly? Elfogyott a benzinkutakról az üzemanyag? - Van egy csattanós magyarázat az üzemanyaghiányra!

Csiki Gergely
Az elmúlt napokban megszaporodtak a benzin, illetve a gázolaj hiányáról szóló tudósítások idehaza, ami arra utal, hogy egyre jobban meg kell barátkozniuk a fogyasztóknak a hiánygazdasággal - az árstopolt élelmiszerek mellett - ezen a téren is. Ha valakit ez váratlanul ér, az feltehetően nem ismeri azt az alapvető összefüggést, hogy a mesterségesen leszorított, nem fenntartható hatósági ár természetes következménye a hiány. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miért nem meglepő jelenség a mostani üzemanyaganomália.

Már több mint egy éve velünk él az üzemanyagok árstopja: igaz ez idő alatt rengeteg változáson ment keresztül, azonban a kormány kitartott a lakosságot célzó, és az ő szemükben népszerű intézkedés mellett. A kormány ezzel kapcsolatos érvelése viszonylag egyszerű és érthető politikai nézőpontból (Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptemberi érvelése):...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái