Előfizetői tartalom

Ez komoly? Elfogyott a benzinkutakról az üzemanyag? - Van egy csattanós magyarázat az üzemanyaghiányra!

Az elmúlt napokban megszaporodtak a benzin, illetve a gázolaj hiányáról szóló tudósítások idehaza, ami arra utal, hogy egyre jobban meg kell barátkozniuk a fogyasztóknak a hiánygazdasággal - az árstopolt élelmiszerek mellett - ezen a téren is. Ha valakit ez váratlanul ér, az feltehetően nem ismeri azt az alapvető összefüggést, hogy a mesterségesen leszorított, nem fenntartható hatósági ár természetes következménye a hiány. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miért nem meglepő jelenség a mostani üzemanyaganomália.

Már több mint egy éve velünk él az üzemanyagok árstopja: igaz ez idő alatt rengeteg változáson ment keresztül, azonban a kormány kitartott a lakosságot célzó, és az ő szemükben népszerű intézkedés mellett. A kormány ezzel kapcsolatos érvelése viszonylag egyszerű és érthető politikai nézőpontból (Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptemberi érvelése):...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés