Előfizetői tartalom

Brutális adóemelés jött az éjszaka - De mégis mennyit nyer ezzel a magyar kormány?

A Mol által fizetett extraprofitadó kulcsa az eddigi 40%-ról 95%-ra emelkedik azonnali hatállyal. Vagyis a kormány szinte teljes egészében elvonja az olajcég olcsó orosz olajbeszerzésből származó extra jövedelmét. Megközelítő számításunkban bemutatjuk, hogy ezzel mennyit nyerhet az amúgy is nagyon pengeélen táncoló magyar költségvetés.

Orbán Viktor miniszterelnök szerda déli jelzésével összhangban este a közlönyben a kormány ki is hirdette a legújabb döntését: a kőolaj termelőkre (magyarul a Molra) eddig kivetett különadó (a kormány által extraprofitadónak nevezett teher) 40%-os kulcsát 95%-ra emeli a kormány. De honnan is jön a Molnak ez az extraprofit? Mivel a Mol továbbra is hozzájut az olcsóbb orosz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés