FONTOS Uniós források: hét tagállam is ellenezte, hogy utaljanak Magyarországnak
 
Előfizetői tartalom

Nyugdíjkorhatár: mikor és meddig kell emelni Magyarországon?

Farkas András, NyugdíjGuru News
A Brüsszelnek megígért helyreállítási terv szerint  a kormány nagyon rövid határidővel készül a nyugdíjreformra. Ennek megfelelően most azonosítom, hogy a nyugdíjrendszerben jelenleg hol vannak teendők és hol kell sürgősen beavatkozni. Mindezek alapján azt mondhatjuk például, hogy rövid távon valószínűleg nem kell emelni a nyugdíjkorhatárt, viszont gyorsan öregszik a magyar társadalom, ezért később valóban célszerű a 65 éves életkorban várható további élettartam alakulásához kötni a nyugdíjkorhatárt. Ezek fényében a nagy átalakítás egyik fő kérdése lehet a Nők40 jövőjének újragondolása. Számba vesszük a nyugdíjrendszer felülvizsgálatának lehetőségeit, íme az étlap, amiből a kormány válogathat.

Farkas András a nyugdíjreformról szóló 2 részes cikksorozatának első része ide kattintva olvasható. Nyugdíjmegállapítás: valorizáció és méltánytalanság A nyugdíjak megállapításával kapcsolatos anomáliák kezelése is sürgető feladat: a valorizáció jelenlegi módszere miatt a nyugdíj összege legalább annyira függ a megállapítás évétől, mint amennyire a nyugdíj...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái