Előfizetői tartalom

A legrosszabbkor jött az új adóemelés Magyarországon

Akár több tíz milliárd forintos adóbevétel-növekedést is eredményezhet jövőre a költségvetés számára az energiaellátók jövedelemadójának - közismertebb néven Robin Hood adó - múlt heti megemelése, ugyanakkor jelentősen visszafoghatja azokat a beruházásokat, amelyek Magyarország jelenlegi helyzetében kulcsfontosságúak az energiaválság tartós megoldása érdekében.

Amint arról beszámoltunk, több, az előző héten végrehajtott adóemelés között - kőolajtermelőkre kivetett különadó, üzemanyagok jövedéki adója - a kormány váratlanul az energiaellátók jövedelemadóját is megnövelte. A szinte a teljes energiaszektort érintő, közismertebb nevén Robin Hood adó kulcsa így a 496/2022. (XII. 7.) kormányrendelet értelmében a 2023-as évre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés