Előfizetői tartalom

Mire lesz elég a 30 milliárdos kórházi adósságrendezés?

Az idei év végén betervezett 30 milliárd forintos állami adósságrendezés mérete nem kielégítő, és a konszolidáció megvalósításának módját is lehet kritikával illetni, ugyanis az nem ösztönöz teljesítménynövelésre - fejtette ki a Portfolio-nak nyilatkozva Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke. A Bethesda Gyermekkórház főigazgatójával beszélgettünk arról, hogy miért garantált, hogy gyorsuló ütemben fog tovább növekedni a kórházak tartozásállománya, de kérdeztük a napokban nagy port kavart friss rendelettervezetről is, amelyet sokan már csak az orvosok kényszermunka-törvényének neveznek.

A legutolsó hó végi adatok szerint 60 milliárd forint körül állt a kórházak adósságállománya, és ez azóta is napról napra nő. Ehhez képest döntött a kormány 30 milliárd forintos konszolidációról, vagyis ezúttal a korábbi években jellemző aránynál kisebb mértékű adósságátvállalásról – értékelte a napokban megjelent döntést Velkey György lapunknak. Meglátása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés