Előfizetői tartalom

Ilyen még nem történt az adózásban Magyarországon

Év közben több adócsomag 2023-ra, egyedi kormányrendeletek és még az utolsó pillanatban is módosított különadók, példátlan tempóban megalkotott adóemelés a jövő évre - mindezek alapján jól látható, hogy - a jövő évi költségvetéshez hasonlóan - egyedülálló módon valósultak meg a jövő évi adóváltozások, ennyire szétszabdalt adócsomagra még nem volt példa idehaza. Mindezek ellenére megpróbáljuk egy cikkben összefoglalni és szintetizálni a legfontosabb adóváltozásokat, amelyek mától hatályosak. Cikkünkből az is kiderül, hogy lehet, hogy nem is 2022, valamint 2023 volt az igazán turbulens év az adómódosítások tekintetében, mert a Brüsszelnek ígért adóreform keretében is új világra kell számítanunk sok tekintetben.

Az elmúlt években olvasóink már hozzászokhattak ahhoz, hogy az új év első napjaiban bemutatjuk, milyen új adószabályok vesznek bennünket körbe. Őszinték leszünk, egy ilyen cikk összeállításakor nem volt túl nehéz dolgunk, hiszen az év közben már ismert és megjelent adócsomagot, vagy csomagokat gyűjtjük egy csokorba, és akár ez már ősz végén, az őszi adócsomag elfogadásakor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés