Előfizetői tartalom

Megvannak a hatalmas dollárkötvény kibocsátás végső részletei!

Portfolio
„Magyarország sikeresen bocsátott ki devizakötvényeket 4,25 milliárd dollár értékben. A befektetők érdeklődése háromszorosan haladta meg a kínált mennyiséget, több mint 12 milliárd dollárnyi ajánlatot tettek” – közölte csütörtök reggel Facebook-oldalán Varga Mihály az előző napi nagy, közel 1600 milliárd forintot kitevő, dollárkötvény kibocsátások eredményét. A pénzügyminiszter kiemelte, hogy még ezzel a mostani kibocsátással együtt is 30% alatt maradt az államadósság devizaaránya. Közben az Államadósság Kezelő Központ is nyilvánosságra hozta a kibocsátások pontos részleteit.

A pénzügyminiszter a posztja alatt a több, mint háromszoros túljegyzés alapján megállapította, hogy ez azt jelzi: „továbbra is erős a befektetői bizalom a magyar gazdaság iránt”, amelyhez „alapot ad, hogy tavaly a vártnál jobban csökkent az államadósság, a bruttó hazai termékhez viszonyított aránya 76,8%-ról 73,5%-ra javult. A befektetők értékelik, hogy a költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés