Előfizetői tartalom

Kényszerpályán vannak a magyarok: fájdalmas hónapokkal nézünk szembe

Portfolio
Kifejezetten gyenge kiskereskedelmi adatokat közölt a KSH, a számok azt jelzik, hogy a lakosságnak át kell csoportosítani a jövedelmét az élelmiszervásárlásra. Azonban még így is csökken az élelmiszerboltok forgalma. Vámos György, az OKSZ főtitkára elmondta, hogy a nagyértékű vásárlásokat visszafogják az emberek. A szakember tovább folytatódó drágulásra és a volumen csökkenésére számít a következő hónapokban, javulás csak az év második felében várható.

Benzinfogyasztás nélkül hónapok óta csökken a kiskereskedelmi forgalom – mondta a Portfolio-nak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára. Üzemanyag-kereskedelem nélkül a csökkenés mértéke novemberben már 4,6%-os volt az előző év azonos időszakához képest. „Az árucsoportos statisztikák alapján a tiszta élelmiszerforgalom már 5-6%-os visszaesést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés