Előfizetői tartalom

Zsákolta Magyarország a devizaforrásokat, történelmi csúcsközelbe híztak a nemzetközi tartalékaink

Miközben a jegybanki tartalékból kaptak devizaforrást a nagy magyarországi energiaimportőrök a tavalyi negyedik negyedévben, aközben csaknem új történelmi csúcsra emelkedtek a jegybank nemzetközi tartalékai az év végére – közölte pénteken a Magyar Nemzeti Bank. Az első ránézésre meglepő fejlemény mögött főként a rendületlenül beáramló EU-s pénzek, illetve a novemberi devizakötvény-kibocsátások húzódhatnak meg, de egyéb devizaműveleteknek is lehetett benne szerepük.

Az október közepi rendkívüli kamatemeléssel együtt jelentette be a Magyar Nemzeti Bank, hogy év végéig a jegybanki devizatartalékokból kapnak devizaforrást a nagy magyarországi energiaimportőrök azért, hogy ne a bankközi devizapiacon kelljen megvenniük az energiaszámla kiegyenlítéséhez szükséges deviza nagy részét, és így ezzel tompítható legyen a forintra nehezedő nyomás....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés