Előfizetői tartalom

2022-ben elszállt a költségvetés hiánya

Az év utolsó hónapjában ismét rendesen kilyukadt a költségvetés: csak decemberben 1287 milliárd forintos mínuszt termelt a büdzsé. Így az egész éves pénzforgalmi hiány 4753 milliárd forint lett, ami jelentősen meghaladja az eredeti előirányzatot. Ez a hiányelszállás úgy jött össze, hogy év közben a kormány végrehajtott egy jelentős költségvetési kiigazítást, benne a különadók emelésével.

Brutális decemberi adat A Pénzügyminisztérium előzetes gyorstájékoztatása szerint decemberben 1287 milliárd forintos mínusz jött össze az államháztartás - önkormányzatok nélkül, pénzforgalmi szemléletben számolt - központi alrendszerében. A korábbi évekkel összevetve ez egészen kimagasló havi decemberi adat, igaz az elmúlt 2 évben volt már hasonló mértékű decemberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés