Előfizetői tartalom

Folytatódott a pusztító áremelkedés: újabb lélektani határt léphetett át a magyar infláció

Az üzemanyagok árstopjának eltörlése miatt biztosan tovább emelkedett decemberben a magyar infláció – vélik a Portfolio által megkérdezett elemzők. Ezzel újabb lélektani határt léphet át az inflációs ráta, amire 1996 óta nem volt példa, 25% fölé emelkedhetett a drágulás mértéke. A szakértők az év elejére várják a tetőzést, majd utána a második félévtől jöhet komolyabb csökkenés.

Decemberben sem állt meg az emelkedés A novemberi 22,5%-ról decemberben biztosan tovább emelkedett a magyar infláció. Azért lehetünk ebben annyira biztosak, mert a hónap elején törölte el a kormány az üzemanyagok árstopját, ami az elemzők szerint önmagában 2-2,5 százalékponttal dobhatja meg az áremelkedési ütemet. (Az árstop-eltörlés hatásának jelentős része a decemberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés