Előfizetői tartalom

Kína házi őrizetbe helyezte a debreceni gyárat építő Semcorp két tulajdonosát

Portfolio
Házi őrizetbe került a Semcorp két tulajdonosa Kínában - írja a 24.hu. A cég neve onnan lehet ismerős, hogy ez építi Debrecenben 65 milliárd forintból az akkumulátorfólia-gyárat. A kínai hatóságok gyanúja szerint a két üzletember mintegy 1,4 milliárd dollárt csatornázott ki a Semcorp vállalatcsoportból azzal a céllal, hogy külföldre vigye a pénzt.

Paul Xiaoming Lee és Tony Xiaohua Li még a múlt év végén kerülhetett házi őrizetbe, miután több más vállalkozó példáját követve megkísérelték a vállalati vagyont külföldre vinni. Az év végi tőkekivonási láz a 24.hu cikke szerint a kaotikus Covid-helyzetre és a szabályozási szigorításokra vezethető vissza, de a Kínai Kommunista Pártban zajló események is aggasztják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés