Előfizetői tartalom

Kiderült: az ország apraja-nagyja spórolt a gázzal, ezért szakadt be a fogyasztás

Drasztikus országos gázfogyasztás csökkenési adatot közölt a tavalyi évre az Energiaügyi Minisztérium, de a részletes adatokat megnézve az is kiderült, hogy fogyasztási mérettől függetlenül mindenkinél komoly mínuszokat látunk, azaz ha úgy tetszik: az ország apraja-nagyja spórolt a gázzal. Ebben persze a lakossági és céges rezsiemelés, a szokatlanul enyhe időjárás és a szigorú kormányzati takarékossági intézkedések egyaránt szerepet játszottak.

A napokban tette közzé a decemberi országos gázfogyasztási adatokat az Energiaügyi Minisztérium, miszerint bő 23%-os volt a lakossági gázfogyasztás zuhanása éves alapon, a gazdasági szereplőké pedig bő 25%-os, az országos fogyasztásesés pedig a két szektor fele-fele súlya miatt 24%-os volt. Ezzel immár az egész 2022-es évre vonatkozó gázfelhasználási adatok is rendelkezésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés