Előfizetői tartalom

A magyar kormány útjára léptetnék a világgazdaság nagyurait

Portfolio
Az élelmiszercégekre kivetett különadóval próbálná megakadályozni az élelmiszerárak emelkedését a gazdasági egyenlőtlenség ellen küzdő csoport. Az Oxfam által javasolt megoldást a magyar kormány már alkalmazza tavaly május óta, de szakértők szerint ez inkább fokozta az inflációt, mint fékezte volna az árakat. Az aktivisták más javaslatai viszont életképesebbek lehetnek.

Magyarországon tavaly júliusban vezetett be a kormány különadót az élelmiszer-kiskereskedelem nagyobb szereplőire. Mindennek áthárítása több elemző szerint is csak gyorsította az inflációt, mivel a költségeik növekedését - amelyet csak tetézett az ágazati teher, mivel az energiaárak emelkedése és az árstopok már eleve nyomást helyeztek rájuk - csak fokozta, mindezt pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés