Előfizetői tartalom

Idén először mondanak ítéletet Magyarországról – Mire számíthatunk?

Várhatóan pénteken késő este megkezdődik a 2023-as hitelminősítői felülvizsgálatok sora, elsőként a Fitch szakemberei mondhatnak véleményt Magyarországról. A szokatlanul korai időpont egyben azt is jelenti, hogy idén nyolc alkalommal értékelik a gazdaság állapotát, elsősorban a Standard & Poor’s jövő heti véleményére lesz érdemes figyelni, mivel ott akár a leminősítés is „benne lehet a pakliban”.

Sok felülvizsgálat lehet idén A 2022 végén közzétett előzetes naptárak alapján a három nagy hitelminősítő összesen nyolcszor vizsgálhatja felül idén a magyar adósbesorolást. A Fitch és a Standard & Poor’s háromszor, míg a Moody’s kétszer mondhat ítéletet. Jelenleg a három nagy hitelminősítőnél ugyanolyan Magyarország adósbesorolása, a Fitch és az S&P esetében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés