Előfizetői tartalom

Zuhan tovább az oroszok ukrajnai gázszállítása, megszólalt a Kreml is

Az előző napok 32,5 millió köbméter körüli mennyiségéről ma 25,1 millió köbméterre zuhan tovább az oroszok ukrajnai gáztranzitja a Gazprom jelzése szerint, így ez az elmúlt évek közel legalacsonyabb mennyiségét jelenti. A Kreml szerint az ügynek pusztán kereskedelmi háttere van, egy nyugati gázkereskedő a Reutersnek ezt annyiban egészítette ki, hogy az orosz céggel szembeni nyugati bizalom megrendülése is szerepet játszik az enyhe időjárás és a tárolók magas töltöttsége mellett. Közben megszólalt Alexander Novak orosz energiaügyi miniszter az Északi Áramlat 1 és 2 sérülésével kapcsolatos vizsgálatról is.

Az elmúlt napokban már többször is beszámoltunk róla, hogy az Ukrajnán át az EU-ba érkező orosz gáztranzit egyre komolyabb mértékben esik, hiszen az óév második felében végig 42-43 millió köbméter volt a napi mennyiség, ami az újév elején 35 millió köbméter körülre esett, majd a friss adat már 25,1 millió köbmétert jelent. Amint az alábbi ábrán láthatjuk: ez tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés