Előfizetői tartalom

Megjött a KSH válasza a lakossági gázár furcsa decemberi csökkenéséről

Weinhardt Attila
Azért csökkent decemberben a lakossági földgáz átlagára az inflációs statisztikában, mert a számításokhoz az Energiahivatal októberi lakossági gázfogyasztási adatait használtuk fel, amely komoly fogyasztáscsökkenést mutatott – gyakorlatilag ezt a választ küldte a Portfolio kérdésére a Központi Statisztikai Hivatal, amelyben a furcsa decemberi gázárár csökkenés módszertani hátterét firtattuk. Mindez azt jelenti, hogy a durva novemberi és decemberi lakossági gázfogyasztás csökkenés a januári és a februári inflációs adatokat szintén lehúzhatja majd egy picit.

A minap közzétett decemberi inflációs adat kapcsán, amelynek furcsa lakossági gázárcsökkenésére külön cikkben is felhívtuk a figyelmet, azt szerettük volna megtudni a KSH-tól, hogy miért csak a decemberi inflációs adatban csökkent a lakossági vezetékes földgáz kimutatott átlagára 242 forint/m3-ről 212 forintra, ha közben Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái