Előfizetői tartalom

Kiderült, mennyit bukott az állam a jövedéki adó csökkentésén

Az üzemanyagok jövedéki adójának tavaly év eleji csökkenése meglátszik a költségvetési bevételi adatokon, az államháztartás 2022-BEN közel 100 milliárdos összeget bukott 2021-hez képest. Pedig az üzemanyagok bőven fogytak az elmúlt éveben sőt még decemberben sem látszott az áremelkedés hatása a vásárlási kedven: több benzin és gázolaj után fizették meg az adót, mint egy évvel korábban.

A magyar állam 86,8 milliárd forinttal kevesebbet szedett be az üzemanyagok jövedéki adójából tavaly, mint 2021-ben. Bár a forgalom nőtt a hatósági ár következményeképpen, a fix adónemet a kormány két lépésben jelentősen csökkentette még az év elején: a benzin adója literenként 120 forintról először 115-re majd 95-re csökkent, a gázolaj esetében az eredeti 110,35 forintból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés