Előfizetői tartalom

Brüsszel új pénzcsapot nyitna, de már megindult a lázadás

Az Európai Bizottság válaszlépéssel fellelne az amerikai protekcionista újraiparosítási programra, de egyelőre fedezetet nem találnak egy uniós fejlesztési alaphoz. Szerdán az uniós tagállamok állandó képviseleteinek ülésén tárgyalnak egy új közös hitelfelvételről, mindezt viszont több tagállam ellenzi, mert olcsóbban bocsátanak ki saját kötvényeket, mint az EU.

Lassan, de formálódni látszik, hogy az Európai Unió milyen válaszlépést tehet az Egyesült Államok inflációcsökkentő törvényére. A Joe Biden adminisztráció által elfogadtatott törvény adókedvezményeket, közvetlen támogatásokat fizet azoknak a cégeknek, amelyek vállalják, hogy belföldön hajtanak végre beruházásokat, vagy fejlesztik meglévő gyártókapacitásukat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés