FONTOS Rendkívül fontos döntés jelent meg a napelemekről!
 
Előfizetői tartalom

Bod Péter Ákos: Magyarország versenyt fut az idővel a leminősítés után

A magyar gazdasági folyamatok romlása miatt a Standard & Poor's hitelminősítő egy fokozattal rontotta péntek éjjel az ország adósságának besorolását. A magas infláció és a növekedési problémák mellett a hitelminősítő szerint a különféle indokokkal fenntartott rendkívüli jogrendben gyengék az intézményi fékek és ellensúlyok, és emiatt a döntéshozatal kiszámíthatatlan. Az S&P-nél már csak egyetlen fokozattal haladja meg az adósbesorolásunk a befektetésre nem ajánlott, úgynevezett bóvli kategóriát. Mit kell tenni ahhoz, hogy ne kapjunk újabb leminősítést?

Kellemetlen hír, bár nem nagy meglepetés, hogy a Standard & Poor's az év eleji felülvizsgálat során az addigi "BBB" helyett "BBB mínuszra" mérsékelte a magyar állam adósságbesorolását. Nem sokkal korábban ugyanis a Fitch a saját BBB besorolását megtartva negatív kilátások megjegyzést tett közzé, ami a leminősítés közelgő esélyét jelezte előre. Már a Fitch közleményében...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái