Előfizetői tartalom

Két lesújtó vélemény után mennyi félnivalója van Magyarországnak?

Alig kezdődött el az idei hitelminősítési szezon, ketten máris osztályozták Magyarországot: a Fitch stabilról negatívra módosította a kilátásunkat, a Standard & Poor’s pedig leminősített. Ezzel viszont még nincs vége az évnek, további hat felülvizsgálat jön 2023-ban, amelyek során majd a magyar gazdaság szempontjából kritikus tényezőket egyre több információ birtokában értékelhetik. A legnagyobb veszély, hogy az S&P pénteki lépésével már csak egy lépésre vagyunk a befektetésre nem ajánlott kategóriától, vagyis egy újabb lépés már fájdalmas lenne piaci szempontból.

Máris léptek a hitelminősítők Januárban két hitelminősítő is negatív értékelést közölt Magyarországgal kapcsolatban, hiszen a Fitch stabilról negatívra rontotta a kilátásunkat, a Standard & Poor’s pedig olyat lépett, amire több mint tíz éve nem volt példa, leminősítette a magyar osztályzatot. És ezzel még csak az elején vagyunk a 2023-ra tervezett felülvizsgálatoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés