Előfizetői tartalom

Két lesújtó vélemény után mennyi félnivalója van Magyarországnak?

Beke Károly
Alig kezdődött el az idei hitelminősítési szezon, ketten máris osztályozták Magyarországot: a Fitch stabilról negatívra módosította a kilátásunkat, a Standard & Poor’s pedig leminősített. Ezzel viszont még nincs vége az évnek, további hat felülvizsgálat jön 2023-ban, amelyek során majd a magyar gazdaság szempontjából kritikus tényezőket egyre több információ birtokában értékelhetik. A legnagyobb veszély, hogy az S&P pénteki lépésével már csak egy lépésre vagyunk a befektetésre nem ajánlott kategóriától, vagyis egy újabb lépés már fájdalmas lenne piaci szempontból.

Máris léptek a hitelminősítők Januárban két hitelminősítő is negatív értékelést közölt Magyarországgal kapcsolatban, hiszen a Fitch stabilról negatívra rontotta a kilátásunkat, a Standard & Poor’s pedig olyat lépett, amire több mint tíz éve nem volt példa, leminősítette a magyar osztályzatot. És ezzel még csak az elején vagyunk a 2023-ra tervezett felülvizsgálatoknak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái