Előfizetői tartalom

Magyarország lemaradt az EU-s államok rezsiharcában, új lépések jöhetnek

Változatos eszközöket vetettek be az energiaválságra válaszul az Európai Unió tagállamaiban. Miközben a legtöbb ország egyre inkább kiszélesítette a háztartásokat és a kkv-kat elérő energiainflációs hatások elleni intézkedéseit, itthon a rezsicsökkentés részleges kivezetését és az üzemanyagár-sapka ejtését hozta magával 2022. Viszont kontinens-szerte egy sor tagállam vezetett be mintává előlépő támogatási programokat.

Az élelmiszer- és energiaárak folyamatos emelkedése 2022-ben bizonytalan helyzetbe hozta az európai háztartásokat, és a tél közeledtével egyre nagyobb lett az energiaszegénység kockázata. Mostanra már látszik, hogy a melegebb időjárás, a magas tárolói tartalékszintek valamint a részben ezek miatt csökkenő gáztőzsdei árak konszolidálták a helyzetet. Azonba már a 2022-es...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés