Előfizetői tartalom

Pressman: az Egyesült Államokat aggasztják a Magyarországgal fennálló feszültségek

Egyre feszültebbé vált a kommunikáció a magyar kormány és az Egyesült Államok között. Az USA budapesti nagykövete, David Pressman szerint bár nagyon fontos szövetségesük Magyarország, a kormányzati kommunikációban megjelenő ellenséges hangokat aggasztónak tartják. Ugyanakkor lehetőséget lát a bilaterális, különösen a kereskedelmi kapcsolatok fejlesztésére - nyilatkozta a diplomata portálunknak. Azt is közölte, egyelőre nincs napirenden adóügyi megállapodás a két ország között.

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman szerdán meglátogatta az amerikai építőipari és bányászati berendezéseket gyártó Caterpillar gödöllői leányvállalatát, valamint a helyi Török Ignác Gimnázium diákjai egy tanórán kérdezhették a magyar-amerikai kapcsolatokról, eddigi hazánkban szerzett tapasztalatairól. A nap későbbi részében még a Gödöllői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés