Előfizetői tartalom

Brutálisan működik a szegények adója és a különadók

Az eredeti előirányzatokhoz és tervekhez képest a 2022-ben teljesült költségvetésre szinte rá sem lehet ismerni. Nemcsak a külső tényezők (energiaárak, infláció, háború) lenyomatai fedezhetők fel a büdzsé főbb számaiban, hanem a kormány aktív beavatkozásainak következményei is. Ennek nyomán például hatalmas összegben ömlöttek be a különadó-bevételek, de a - szegények adójaként is nevezett - általános forgalmi adóból származó ezermilliárdok is jócskán túlcsordultak.

Bár az elmúlt napokban a parlament előtt fekvő 2023-as költségvetés kapta a nagyobb visszhangot, időközben megjelentek a tavalyi büdzsé részletes pénzforgalmi adatai, amelyekből érdekes folyamatokat tudunk kiolvasni mind a bevételi, mind pedig a kiadási oldalon. Kitömtük az államkasszát Ami szembetűnő, hogy a központi költségvetés bevételei 22,2%-kal magasabban, 20 850...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés